Jste zde:
Obrázek
Škola, školička ...

... ať dívčí, chlapecká, obecná či měšťanská jednotřídní, dvanáctitřídní, mateřská či vysoká. Všechny jsou zdrojem poznání, „neplech“, radostí či strastí, obdobím bezstarostného mládí pod křídly rodičů, přátel a pedagogů : mimochodem – na ty nepřísnější se nejdéle vzpomíná. A když se poptáte u těch ještě starších zjistíte, že bylo tomu vždycky tak ...

Datum vložení: 05.12.2010 Autor: Fero
Obrázek
Loutkové divadlo EMIL

Proč zrovna Emil? Mohla by to být slovní hříčka prvních písmen – Energetické Matky Inspirované Loutkami. Důvod je ale mnohem jednodušší. Loutkové uskupení jsme si dovolily pojmenovat po stvořiteli těchto nádherných loutek - Emilu Hauptmannovi.

Datum vložení: 22.11.2010 Autor: loutkový spolek EMIL
Obrázek
Z pohádky do pohádky

Světe div se... Na dvoře památkových domků, v sobotu odpoledne, zčistajasna vyrostl strom plný pohádkových jitrnic, tlustých jak rukávy ! V pruhovaných peřinách úpěl Pandrhola, Smrťák povážlivě v hlavách postele a doktor Dařbuján léčil pěkně po svém...

Datum vložení: 02.10.2010 Autor: Lejdy
Obrázek
Příprava svatebního koláče

Město Hluk má za úkol ukázat příští rok v muzeu Uherský Brod historickou krojovanou svatbu, podobnou té, která byla předvedena v r.1959 na prvních Národopisných slavnostech v Hluku. Proto také vznikla myšlenka předvést tuto svatbu jako přípravnou ukázku již letos na hlucké hody.

Datum vložení: 25.08.2010 Autor: Ing. Josef Lekeš
Obrázek
Oživení historie koláče

V pokročilém věku člověk už často probírá celý svůj život. Oživují se mu vzpomínky na důležité okamžiky celého života. Hluboko v paměti zůstávají vzpomínky na události, které se často opakovaly a události, které výrazně zapůsobily.

Datum vložení: 24.08.2010 Autor: Lekešovi
Obrázek
Ukázka krojované svatby v Hluku

Pamatujete si, kdy jste měli naposledy možnost shlédnout hluckou krojovanou svatbu? Takových příležitostí se v této době nenaskytne mnoho. Proto hlucké tetičky zavzpomínaly na své mládí a díky tomu vznikla "rekonstrukce" pravé hlucké krojované svatby.

Datum vložení: 08.08.2010 Autor: Dohny
Strana   12345<< PředchozíDalší >>