Jste zde:
Obrázek
Besídka 2.A a dramatického kroužku

Ve středu 5. května se na hlucké tvrzi konala besídka třídy 2.A a dramatického kroužku pod vedením paní učitelky Hany Jackivové. Besídka byla věnována především maminkám u příležitosti Dne matek. Panovala zde přátelská atmosféra a všechny děti se před zaplněným sálem moc snažily. Posuďte sami...

Datum vložení: 08.05.2010 Autor: Ludmi
Obrázek
Hlucký bombóz 2010

Myslím si, že už samotný název přehlídky dětských cimbálovek nalákal do velkého sálu hlucké tvrze poměrně dost zvědavých návštěvníků. BOMBÓZ – v hluckém nářečí bonbón, bonbónek – v přeneseném smyslu slova lahůdka, sladké překvapení, něco, co nadchne, potěší, něco nej...

Datum vložení: 30.04.2010 Autor: Lejdy
Obrázek
V této uspěchané době...

Co nás těší ? Co nás trápí ?
Táhne-li vám k „osmdesátce“, tak máte poměr radostí a trápení  podobný jak v  té  komunistické měnové reformě  z  r. 1953 = 1 :5 - ale  někdy 1:50 ! Takže já začnu tím co mě netěší. Pěkná sdělení nechám pro ostatní - většinou mnohem mladší.

Datum vložení: 09.03.2010 Autor: Hrubý
Obrázek
Teplé peřiny

Pomalu nám končí nepříjemné dlouhotrvající studené a na sníh bohaté zimní období. Slunce se nám již začíná na obloze objevovat častěji a jeho paprsky nás občas pohladí svým teplem.

Datum vložení: 01.03.2010 Autor: Ing. Lekeš
Obrázek
Sladké i slané fašankové střízlivění

V neděli večer před památkovými domky ve všeobecném veselí využil webmaster mé slabší chvilky a oznámil mně, že bych mohl pro web dolňácko.cz vyjádřit, jak se mně líbil letošní fašank a převzít tak štafetový kolík od Ladise.

Datum vložení: 15.02.2010 Autor: Jaroslav Prajza
Obrázek
Je všecko jinačí?

Všecko sa zmňénil'o aj krabičky od krému. Prvéj byl černý krém v černéj krabičce, hnědý v hnědéj. Dneskaj je v černéj krabičce se zeleným flekem a bíl'ým nápisem krém hnědý a v černéj krabičce s hnědým vrchem a červeným flekem krém černý. Mosím to dycky pozotvírat všecko než najdu co hledám. Dám si brýle a čtu: brown, bruin, braun, brazowa, castaňo, barva hnědá. Otevřu to - a krém je tam černý! No nech, šak já už toho krému moc nevymažu!

Datum vložení: 03.02.2010 Autor: ing František Hrubý
Strana   34567<< PředchozíDalší >>